Aarhus byder velkommen
til Rotake Reuseable

Aarhus står i spidsen for et banebrydende forsøg, der skal hjælpe med at reducere verdens massive forbrug af engangsemballage.  

Vi forbruger cirka 300 millioner engangskopper og krus om året i Danmark. Kopper som efter få minutters brug bliver til værdiløst affald, der enten bliver brændt eller smidt i naturen. 

Derfor har flere aarhusianske caféer og restauranter m.fl., eksperter i cirkulær økonomi fra Rotake By TOMRA og Aarhus Kommune indgået et samarbejde om at skabe et nyt cirkulært system, hvor takeawayemballagen indsamles, vaskes og genbruges.  

Når du vælger en genbrugskop fremfor et engangskop, sparer du på jordens ressourcer og udledningen af CO2. Mere genbrug betyder mindre affald. Også mindre affald, der ender som skrald på gaden og i vores natur. Hver eneste kop tæller! 

Vi elsker vores partneres engagement!

Vi kan kun lykkedes med vores vision om en mere bæredygtig verden sammen med vores lokale partnere. Derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at understøtte overgangen til cirkulær takeaway emballage med blandt andet information og kommunikationsmateriale.

Find den nærmeste pantautomat

Hele pointen med takeaway er, at det skal være nemt. Vi har gjort os umage for at sikre, at den nærmeste pantautomat aldrig er langt væk.

Reuseable gør det nemt at vælge bæredygtigt

1. Bestil den

Bestil din varme eller kolde to-go drik i en genbrugskop. Du betaler en pant på 5 kr.

2. Nyd den 

Nyd din takeaway lige der, hvor du vil – og uden at producere affald  

3. Pant den 

Aflever din kop i en pantautomat, og få din pant sat automatisk ind på dit betalingskort. Der kan gå op til to hverdage, før pengene er tilbage på din konto. 

Spørgsmål? Vi har svarene.

Genbrugsemballage til Takeaway er nyt, så det er helt naturligt at have spørgsmål.